Behandlingar

Vi utför all form av allmäntandvård så som, undersökningar, hygienistbehandlingar, fyllningsterapi, rotfyllningar, estetisk tandvård, implantatbehandlingar, kirurgi mm. Vi arbetar aktivt med förebyggande tandvård. Vi har två stycken tandhygienister som jobbar på kliniken.
Vi har ett nära samarbete med specialister, allt för att du som patient ska få den bästa möjliga vård efter just dina behov!

Första besöket

När du kommer som ny patient till oss börjar vi med att gå igenom din allmänna hälsa och noterar eventuella mediciner. Det är därför bra om du har med dig en aktuell medicinlista. Vi genomför sedan en undersökning, samt tar eventuella röntgenbilder som anses nödvändiga för att ställa en korrekt diagnos av dina tänder. Utifrån detta upprätthålls en individuell behandlings/terapiplan för just dig. Om vidare behandling krävs kommer en eller flera kostnadsberäkningar lämnas ut. Finns fler alternativ till behandling/terapi har du som patient alltid rätt att vara delaktig och bestämma vilken behandling du vill genomföra.

Kronor och porslinsinlägg med CEREC

Vi är uppdaterade inom den senaste tekniken vad det gäller protetik och estetisk tandvård. Vi arbetar med en spännande och ny teknik som underlättar för dig som patient. Du kan få keramiska kronor/mindre broar under samma dag om möjligt. Det bästa av allt – du slipper besvärliga avtryck och provisorium!

Istället för ett vanligt avtryck i avtrycksskedar i munnen så scannar (filmar) vi av dina tänder. Bilderna överförs till en speciell dator där en 3D-bild av dina tänder skapas. Utifrån denna bild designar vi sedan din nya krona/broersättning. Ur ett keramiskt block fräser sedan vår CERECmaskin fram din nya krona. Kronan glaseras (målas) sedan för att efterlikna dina egna tänder. Du kan alltså komma på morgonen och efter lunch går du hem med ett nytt vackert leende, allt på en dag!

Tandblekning

Är du intresserad av att bleka dina tänder? Vi använder oss att den teknik som är mest skonsam för dina tänder. Du får komma till en av våra tandsköterskor som tar väl hand om dig. Vid det första besöket tas ett avtryck av dina tänder. Du får sedan komma tillbaka ca en vecka senare. Vid besök nummer två har individualiserade blekskenor framställts till dig genom avtrycken som togs vid första besöket. Blekskenorna använder du hemma under nattetid med blekmedel som du också får med dig vid utlämningstillfället. Behandlingen tar ca 10 dygn eller till önskat resultat uppnås. All information du behöver får du vid utlämningstillfället! Det som är bra med blekskenor är att du när som helst kan använda dem igen och bättra på ditt resultat.

Akuta besvär

Har du drabbats av tandvärk eller andra akuta besvär? Varje dag har vi akuttider till våra patienter, ring oss så försöker vi hjälpa dig samma dag. Får du besvär när vi inte är på plats kan du alltid ringa lasarettets växel på telefon 0455-731000 för att få hjälp!